Ingrediënten
- Visfilets of koteletten 500-600 g
- Aardappelen 1-1.2 kg
- Water 100 ml
- Zout een sneufje
- Peper een sneufje
- Dun gesneden ui 1
- Fijngehakt teentje knoflook 1
- Gehakte bosje peterselie 1
- Olie 5 eetlepels
Beschrijving
1.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Was en droog de vis.
2.
Leg de aardappelen in een magnetronbestendige schaal, voeg water toe, dek af en kook in de magnetron gedurende 8-10 minuten op 750 W. Roer tijdens het koken. De aardappelen moeten bijna gaar zijn.
3.
Giet de aardappelen af.
4.
Vet een magnetronbestendige schaal in en spreid de helft van de aardappelen over de bodem. Breng op smaak met zout en peper. Bedek met een laagje ui, knoflook en peterselie. Leg vervolgens de vis er bovenop. Bedek met de overige aardappelen. Kruid en besprenkel met een beetje olie.
5.
Plaats de schaal op het draaiplateau en bak met behulp van de gecombineerde grillfunctie bij 350 W gedurende 18-20 minuten.