Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen

  • Kopiëren naar bureaublad
Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen main image
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
20 Minuten
Kooktijd
10 Minuten
Porties
4 personen
De zoetheid van de honing en de frambozen, de zure smaak van de limoen en de smaak van zalm zijn de perfecte combinatie voor de WCollection stoomoven. Een recept dat al je zintuigen prikkelt met een vleugje zoetheid.
Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen ingredients
Glutenvrij
Pescotarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Verse zalmfilets 600 gram
  • Honing 30 gram
  • Frambozen 100 gram
  • Balsamicoazijn 20 ml
  • Verse basilicum 1 plukje
  • Limoen 1
  • Roze peper Een vleugje
  • Zeezout Een vleugje
Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen - video cover

Beschrijving

1. Meng in een kom de honing en het sap van de limoen.
2. Leg de zalmfilet in een bakplaat, bestrijk deze met het honingmengsel en het het op smaak met een scheutje gemalen roze peper en zeezout.
3. Plaats de bakplaat in de oven op de speciaal geperforeerde pan voor stoomkoken.
1. Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen - step1
2. Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen - step2
3. Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen - step3
4. Vul het reservoir met water totdat de display aangeeft dat hij vol is.
5. Selecteer de Pure Steam functie, zet de temperatuur op 95 graden en de kooktijd op 10 minuten.
6. Mix de frambozen met de balsamicoazijn en basilicumblaadjes.
4. Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen - step4
5. Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen - step5
6. Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen - step6
7. Plaats de zalmfilets in de serveerschalen met de frambozenpuree en de kooksappen.
8. Garneer het gerecht met de verse basilicumblaadjes en serveer.
8. Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen - step8
Gerelateerde recepten