Ingrediënten
- Courgette 300 gram
- Zoete aardappel 200 gram
- Gekookte rode biet 200 gram
- Courgettebloemen 4 stuks
- Kurkuma poeder 1 theelepel
- Geplette hazelnoten -
- Verse marjolein 1 takje
- Extra vierge olijfolie 3 eetlepels
- Zout een snufje
Beschrijving
1.
Schil de zoete aardappelen en was de courgette
2.
Maak zoodles van beide groenten met het benodigde kookgerei en leg ze opzij.
3.
Snijd de biet in grote blokjes.
1a.
1b.
3.
4.
Bak de rode biet in een pan met 2 eetlepels olie, marjolein en kurkuma op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten bruin.
5.
Eenmaal gekookt, mix het tot een gladde en romige saus en zet dit opzij.
6.
Stel de Chef Control functie in en plaats een pan met een beetje olie linksboven op de inductiekookplaat.
4.
5.
6.
7.
Voeg de zoodles toe en bak ze 2 minuten bruin met een snufje zout.
8.
Verplaats de pan naar het onderste deel van de inductiekookplaat om verder te koken op laag vuur.
9.
Plaats de bietencrème op de serveerschaal en voeg dan de zoodles toe.
9.
10.
Garneer de geplette hazelnoten, versier met courgettebloemen en serveer het gerecht!