Een recept op basis van chocolade, een ingrediënt dat goed is voor zowel lichaam als geest. De kracht van chocolade geeft jouw welzijn een natuurlijke boost. Ervaar en deel de positieve invloed van chocolade.
Ingrediënten
- Pure chocolade 100 g
- Witte chocolade 100 g
- Verse slagroom 200 ml
- Suiker 30 g
- Sinaasappelschil 1
- Saffraan 1 zakje
- Saffraanstampers als garnituur 8
Beschrijving
1.
Schakel de inductiekookplaat Whirlpool i100 in, druk vervolgens op de toets "6th Sense" en kies op het display de functie ''Smelten''.
2.
Plaats een pan op de kookplaat en start de functie door op "OK" te drukken
3.
Leg de pure chocoladereep in de pan en laat hem helemaal smelten
1.
2.
3.
4.
Herhaal de handeling met de witte chocoladereep
5.
Klop in een kom de slagroom met de suiker tot een luchtig mengsel en zet het apart
6.
Giet de pure chocolade in een kom en voeg de helft van de slagroom toe en meng voorzichtig
4.
5.
6.
7.
Voeg in de tweede kom de witte chocolade en de overgebleven slagroom toe en meng het voorzichtig
8.
Voeg de geraspte sinaasappelschil toe aan de pure chocolade
9.
Voeg de saffraan toe aan de witte chocolade en meng het goed
7.
10.
Doe de donkere chocolademousse in glaasjes en dek af met de witte chocolademousse.
11.
Garneer met een krul sinaasappelschil en saffraan stampers
12.
Zet de mousse minstens een uur in de koelkast alvorens op te dienen