Ingrediënten
- Rijpe tomaten 750 g
- Olijfolie 2 eetlepels
- Ui , in dunne plakjes 1
- Geperst teentje knoflook 1
- Tomaten saus 1 eetlepel
- Fijngesneden wortel 1
- Groente- of kippenbouillon 500 ml
- Suiker 1 teaspoon
Beschrijving
1.
Snij een + in de tomaten en bak ze op 750 W gedurende 6-8 minuten, tot ze gemakkelijk te pellen zijn. Schil en snijd de tomaten.
2.
Doe de olie, ui en knoflook in een ondiepe magnetronbestendige schaal. Bak onafgedekt gedurende 3-4 minuten op 750 W.
3.
Voeg suiker toe terwijl u roert. Dek af en kook gedurende 8-10 minuten op 750 W. Roer tot het een glad, romig mengsel is geworden.
4.
Voeg de groenten- of kippenbouillon toe en kook, onafgedekt, gedurende 5-6 minuten op 750 W.
5.
Tip: Voeg verse basilicum en versgemalen peper toe aan de soep voor het opdienen.