Met dit recept bespaart u tijd. Zelfs op het allerlaatste moment en met weinig ingrediënten in huis, zet u een tweede gerecht op tafel dat indruk maakt. Iedereen zal de fijne en delicate smaak van de prei lekker vinden.
Ingrediënten
- Varkenshaas 400 g
- Gekookte prei 200 g
- Spek 80 g
- Rozemarijn en salie Een paar takjes
- Extra vierge olijfolie 1 eetlepel
- Witte wijn 2 dl
- Knoflook 1 teentje
- Zout en peper .
Beschrijving
1.
Snijd de filet in plakjes en verwijder het vet. Versnipper wat takjes rozemarijn en blaadjes salie.
2.
Klop zachtjes op de plakken vlees, kruid ze met zout en peper en bestrooi ze met de fijngesneden kruiden. Leg een stukje prei in het midden en rol op.
3.
Wikkel een plakje spek om de roulades en ze het vast met een tandenstoker.
4.
Zet de braadpan op de kookplaat.
5.
Giet de olie erin, voeg de licht geplette knoflook, een paar blaadjes salie en rozemarijn toe en verhit.
6.
Leg de roulades in de braadpan en bak ze aan alle kanten goed bruin, breng ze op smaak met zout en peper.
7.
Besprenkel met witte wijn en laat de helft verdampen. Voeg een beetje water toe en laat 10 minuten koken zonder deksel. Serveer warm.