Risotto met champignons

  • Kopiëren naar bureaublad
Risotto met champignons main image
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
10 Minuten
Kooktijd
20 Minuten
Porties
4 personen
Champignonrisotto is een belangrijk gerecht uit de Italiaanse keuken en een klassiek wintergerecht. Zelfs de meest traditionele eters zullen deze nieuwe versie lekker vinden. De smaak van de zwammen smelt met de meer delicate smaak van de prei en de knapperige consistentie van het spek.
Risotto met champignons ingredients
Glutenvrij
Omnivoor

Ingrediënten

  • Risottorijst 300 g
  • Champignons 300 g
  • Prei 2
  • Spek 30 g
  • Extra vierge olijfolie 2 eetlepels
  • Boter 30 g
  • Witte wijn 1 glas
  • Bouillon 1 l
  • Geraspte grana-kaas 3 eetlepels
  • Zout en peper .

Beschrijving

1. Verwijder de onderkant, de buitenste bladeren en de harde groene delen van de prei. Was alles wat overblijft en snijd daarna in stukjes.
2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd daarna het spek in reepjes.
3. Verwarm de bouillon in een kookpan.
4. Zet een pan met olie op het vuur, voeg het spek, de prei en de champignons toe en bak enkele minuten.
5. Voeg de rijst toe, bak deze 1-2 minuten en roer met een houten lepel. Giet de witte wijn erover en laat verdampen op hoog vuur.
6. Voeg beetje bij beetje de kokende bouillon toe en laat de rijst gedurende 15-18 minuten verder koken. Roer af en toe.
7. Haal de risotto van het vuur als de rijst gaar is (zacht maar beetgaar). Voeg dan de boter in kleine stukjes toe, de geraspte grana-kaas en meng goed. Laat een paar minuten rusten en serveer warm.
Gerelateerde recepten