Kalfsschenkel met sinaasappel en rozemarijn

  • Kopiëren naar bureaublad
Kalfsschenkel met sinaasappel en rozemarijn main image
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
10 Minuten
Kooktijd
140 Minuten
Porties
6 personen
Een heerlijk hoofdgerecht waarbij het lekkere vlees van de kalfsschenkel naar boven komt door het frisse aroma van de sinaasappel. Maak het gerecht ook eens klaar in de winter. U zal tijdens het bakken zeker gaan watertanden door de heerlijke geur.
Kalfsschenkel met sinaasappel en rozemarijn ingredients
Glutenvrij
Omnivoor

Ingrediënten

  • Kalfsschenkel 1
  • Witte wijn 2 dl
  • Sinaasappel 1
  • Boter 20 g
  • Ui 1
  • Selderstronk 1
  • Wortel 1
  • Rozemarijn 2 takjes
  • Zout en peperkorrels -

Beschrijving

1. Was de selder en ui, schil de wortel en snijd de groentes in blokjes. Rasp dan de sinaasappel (alleen de schil) en pers het sap eruit.
2. Doe 1,5 liter water in een kookpan, zet het vuur op, doe de kalfsschenkel en het zout in de pan en breng aan de kook. Verwijder het schuim dat zich aan het oppervlak vormt.
3. Voeg alle ingrediënten toe en kook 2 uur op een laag vuur. Laat al het water verdampen en draai de kalfsschenkel tijdens het koken om
4. Haal de kalfsschenkel uit de pan en laat het kookvocht eruit lekken
5. Serveer met gestoofde groentes.
Gerelateerde recepten