Hedendaagse vissoep

  • Kopiëren naar bureaublad
Hedendaagse vissoep main image
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
25 Minuten
Kooktijd
Chef plus: 6 minuten
Supreme Chef: 5 minuten
Porties
4 personen
Een hedendaagse, heerlijk gestoomde vissoep geserveerd met lekkere koude room. Een gerecht met veel verschillende smaken en toch aangenaam licht en goed in balans.
Hedendaagse vissoep ingredients
Glutenvrij
Pescotarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Rode reuzengarnalen 4
  • Schoongemaakte inktvissen 50 g
  • Verse tonijn 50 g
  • Zeebaarsfilet 200 g
  • Mosselen 200 g
  • Schelpdieren 200 g
  • Basilicum 2 blaadjes
  • Marjolein 2 blaadjes
  • Roma-tomaten 200 g
  • Pijnboompitten 1 lepel
  • Roze peper 1 lepel
  • Extra vierge olijfolie 3 lepels
  • Witte peper 1 snuifje
  • Zout 1 snuifje

Beschrijving

1. Halveer de kerstomaten en doe ze in een kom met de pijnboompitten, olie, basilicum, zout en peper. Meng alles en zet opzij.
2. Hak de tonijn fijn met een mes tot u een tartaar krijgt en zet dan opzij.
3. Vul de bodem van de stoomschaal met water tot het aangegeven niveau. Voeg de resterende basilicum, marjolein en roze peper toe, en zet de diepere mand in de stoomschaal.
4. Leg de mosselen en schelpdieren in de mand, dek ze af met het tusseninzetstuk, voeg water toe tot het aangegeven niveau en zet de op één na laagste mand in de stoomschaal.
5. Leg de vis in de mand en sluit af met het deksel van de stoomschaal. Zet de stoomschaal in de microgolfoven, selecteer de stoomfunctie en stel de kooktijd in op 5 minuten.
6. Giet de opgeschuimde tomaten op de bodem van de borden en voeg de gestoomde vis toe.
7. Voeg de schelpdieren met schelp toe en garneer met de kruiden gemengd in olie en eetbare bloemen in contrasterende kleuren.
Gerelateerde recepten