Gegrilde inktvis met citrusvruchten en kappertjes

  • Kopiëren naar bureaublad
Gegrilde inktvis met citrusvruchten en kappertjes main image
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
25 Minuten
Kooktijd
12 Minuten
Porties
4 personen
Inktvis is een goed alternatief voor gegrild vlees, vooral in de zomer. Dus waarom zou u het niet nog lekkerder maken met een verse saus op basis van citrusvruchten?
Gegrilde inktvis met citrusvruchten en kappertjes ingredients
Glutenvrij
Pescotarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Inktvis 8
  • Schil van een citroen 1
  • Schil en sap van een sinaasappel 1
  • Kappertjes 1 snuifje
  • Peterselie Een paar blaadjes
  • Knoflook 1 teentje
  • Extra vierge olijfolie .
  • Zout en peper .

Beschrijving

1. Maak de inktvis goed schoon.
2. Doe het sap van een citroen, twee eetlepels extra vierge olijfolie, een teentje knoflook zonder schil en zout en peper in een bord en leg de inktvissen erin.
3. Laat het 20 minuten intrekken.
4. Doe de kookplaat aan en zet de grillpan erop.
5. Bak de inktvis aan elke kant ongeveer 5-7 minuten.
6. Bereid de kruiden voor: versnipper de kappertjes (laat eerst het zout eruit trekken), de schil van een sinaasappel, de schil van een citroen en een paar blaadjes peterselie.
7. Meng het geheel met het sinaasappelsap en een paar eetlepels extra vierge olijfolie.
Gerelateerde recepten