Zacht gegaarde stukjes ossenhaas, perfect klaargemaakt en geserveerd met zachte erwtenpuree en aardappelen. Kooktijd Chef Plus 7 minuten, Supreme Chef 8 minuten.
Ingrediënten
- Ossenhaas 700 g
- Boter 50 g
- Rozemarijn 2 takjes
- Steranijs 2
- Jeneverbes 1 lepel
- Verse erwten 200 g
- Aardappelen 150 g
- Extra vergine olijfolie 4 lepels
- Zwarte peper 1 snuifje
Beschrijving
1.
Vul de bodem van de stoomschaal met water tot het aangegeven niveau. Plaats de schaal op de bodem en voeg dan de erwten en de in dunne plakjes gesneden aardappelen toe. Doe het deksel erop en zet in de magnetron. Gebruik de stoomfunctie op 750W gedurende 6 minuten.
2.
Doe de olie, rozemarijn, jeneverbes, steranijs, zout en peper in een kom.
3.
Marineer de ossenhaas met olie en kruiden en laat de marinade een half uur in de koelkast intrekken.
4.
Plaats de lege Crispplaat in de magnetron en zet deze 2 minuten op Crisp om voor te verwarmen.
5.
Haal de Crispplaat uit de magnetron en leg de ossenhaas er voorzichtig op.
6.
Zet de Crispplaat terug in de magnetron en laat nog 4 minuten bakken met de Crispfunctie.
7.
Haal, wanneer gaar, de ossenhaas uit de magnetron en snijd in reepjes.
8.
Garneer de erwtenpuree en aardappelen met een lepel op de bodem van het bord, voeg dan de verse erwten toe en serveer.
9.
Optioneel: Garneer met kleurrijke eetbare bloemen.