Kalkoen is mager vlees met een delicate smaak, dus is het belangrijk om de juiste ingrediënten te kiezen om het op smaak te brengen. Gebruik deze combinatie van citroen, spinazie en walnoten voor een heerlijk stuk gebraden vlees dat volledig in balans is.
Ingrediënten
- Grote plak kalkoenborstfilet 1
- Reepjes gezouten spek 150 g
- Edammer-kaas 70 g
- Gekookte spinazie, goed uitgelekt 500 g
- Schil van twee citroenen -
- Noten 100 g
- Salie en rozemarijn .
- Witte wijn 1 half glas
- Knoflook 1 teentje
- Zout en peper .
Beschrijving
1.
Breng de kalkoen op smaak met zout en peper.
2.
Vul met de spinazie, fijngehakte noten, geraspte citroenrasp en Edammer-kaas.
3.
Zorg voor een ronde vorm, vul met spek en bind vast met een braadtouw.
4.
Zet de kookplaat op en plaats er een grote pan met hoge randen op.
5.
Giet de extra vierge olijfolie erin, voeg het teentje knoflook, de salie en de rozemarijn toe.
6.
Bak de kalkoen op een matig vuur en leg in de pan.
7.
Bak alle kanten, blus met witte wijn, laat verdampen, voeg zout en peper toe en dek af.
8.
Bak op een matig vuur voor ongeveer 50 minuten en doe het deksel eraf tijdens de laatste 10 minuten.