Champignon risotto met safraan

  • Kopiëren naar bureaublad
Champignon risotto met safraan main image
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
30 Minuten
Kooktijd
27 Minuten
Porties
4 personen
Champignon risotto met safraan ingredients
Glutenvrij
Vegetarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Gesneden ui 1 klein
  • Teentje knoflook 1 gehakt
  • Boter 25 g
  • Paddestoelen 30 g gedroogd
  • Saffraan 1  
  • Rijst 350 g
  • Droge witte wijn 100 ml
  • Geraspte kaas 50 g
  • Kokende hartige voorraad - de voorraad kan worden verwarmd in de magnetron voor 5-6 minuten. 700 m

Beschrijving

1. Week de paddestoelen in warm water, snijd ze in stukjes en meng met ui en boter in een ovenschaal; Dek af en laat gedurende 4 minuten op 750 W stomen, halverwege roeren.
2. Voeg de rijst en de wijn toe, roer en nogmaals gedurende 3 minuten op 750 W.
3. Giet de kokende bouillon en de saffraan erbij. Verwarm het gerecht in de ovenschaal gedurende 5-6 minuten. Roer, dek af en kook op 750 W gedurende 6-7 minuten. Dek af en laat koken op 750 W gedurende 7-8 minuten.
4. Haal uit de oven, voeg de geraspte kaas toe en roer goed. Breng op smaak en laat het gerecht een paar minuten rusten voor het opdienen.
Gerelateerde recepten