Bavarois met pistache en witte chocolade in mangosaus

  • Kopiëren naar bureaublad
Bavarois met pistache en witte chocolade in mangosaus main image
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
10 Minuten
Kooktijd
2 Minuten
Porties
6 personen
Een klassieker uit de Franse keuken, in een versie verrijkt met kruidige pistachenoten en frisse mango. Bavarois is een simpele flan die er zeer mooi uitziet. Het ideale dessert dus om elk diner mee af te sluiten.
Bavarois met pistache en witte chocolade in mangosaus ingredients
Glutenvrij
Vegetarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Melk 1/4 dl
  • Verse room 2,5 dl
  • Eidooiers 3
  • Suiker 100 g
  • Gepelde pistachenoten 70 g
  • Gelatineblaadjes 12 g
  • Witte chocolade 30 g
  • Mango 300 g

Beschrijving

1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Hak de pistachenoten fijn tot poeder en rasp de chocolade.
2. Meng de eidooiers met de suiker in een kom, voeg de fijngemalen pistachenoten toe en giet de melk erbij.
3. Giet het mengsel in een pan en verwarm het op een matig vuur tot 85° onder constant roeren.
4. Voeg de uitgelekte en uitgewrongen gelatine toe en roer tot deze volledig gesmolten is.
5. Giet de bereiding in een kom en voeg de geraspte chocolade toe. Laat volledig afkoelen en voeg dan de slagroom toe. Giet in aparte schaaltjes en laat minstens 2 uur koelen in de koelkast.
6. Serveer met saus van mango.
7. Deze wordt bereid door de mango te pureren met de toegevoegde suiker.
Gerelateerde recepten