Het paneermeel van amandelen geeft de vis een knapperige korst zonder de smaak te verbergen. Dit recept is een interessant alternatief voor de standaard bakwijze, maar blijft toch eenvoudig.
Ingrediënten
- Zwaardvis 4 plakjes
- Sinaasappelschil 1
- Versnipperde amandelen 100 g
- Oud brood van durumtarwe 2 plakjes
- Schapenkaas 2 eetlepels
- Munt Een paar blaadjes
- Marjolein Een paar takjes
- Zout en peper .
Beschrijving
1.
Doe het brood zonder de korsten in een mixer samen met de amandelen, munt, marjolein, sinaasappelschil en geraspte schapenkaas, en mix tot een glad geheel.
2.
Paneer de plakjes zwaardvis met dit smaakvolle paneermeel.
3.
Zet de kookplaat op en doe 2 eetlepels extra vierge olijfolie in de pan.
4.
Bak elke zijde van de zwaardvis een paar minuten op gemiddelde temperatuur en breng op smaak met zout en peper.