Dit recept met garnalen en zeebaars blaast de versheid van de zee nieuw leven in door de kruidige smaak van gember, een oude specerij die weer helemaal in is. Als u graag vis eet, zal u zeker niet teleurgesteld zijn. Deze ingrediënten combineren overheerlijk.
Ingrediënten
- Rauwe garnalen 150 g
- Filet van zeebaars (of dorade) 150 g
- Witbrood 2 plakjes
- Schil van een citroen 1
- Dille Een paar takjes
- Marjolein 2 takjes
- Gember 1 klein stukje
- Zout en peper .
- Ei 1
- Geschaafde amandelen 40 g
- Paneermeel .
- Arachideolie -
Beschrijving
1.
Pel de garnalen, verwijder de staart en bewaar alleen het vlees. Snijd open aan de bovenkant en verwijder het zwarte darmkanaal.
2.
Spoel af met koud water en snijd in grove stukken.
3.
Verwijder met een scherp mes de huid en de graten uit de doradefilets. Snijd de filets in kleine blokjes.
4.
Verkruimel het witbrood met de aromatische kruiden in een mixer (verwijder de buitenste korst) en voeg het ei toe.
5.
Doe alle vis in een kom, breng op smaak met de geraspte citroenschil en voeg het gembersap toe. Rasp hiervoor de gember over een stuk keukenrol en wring het goed uit. Werk af met zout en peper.
6.
Voeg de crème van het brood en kruiden toe, meng zorgvuldig en maak met natte handen balletjes van ongeveer 2 centimeter. Voeg een paar eetlepels paneermeel toe als de balletjes te zacht zijn.
7.
Haal ze daarna door het mengsel van paneermeel en amandelen.
8.
Zet de kookplaat op, giet een royale hoeveelheid arachideolie in een hoge braadpan en bak op ongeveer 170° tot de balletjes een mooie gouden kleur hebben. Serveer onmiddellijk.