Zee en land komen samen in dit delicaat paneermeel: een perfecte manier om de lichte smaak van rode mul naar boven te halen en de bijbehorende groentes nog lekkerder te maken.
Ingrediënten
- Rode mulfilets 320 g
- Groentes (aubergines, wortelen, courgettes) 300 g
- Eieren 2
- Soepstengels 200 g
- Tarwebloem .
- Arachideolie om in te bakken Rijke hoeveelheid
- Zout .
Beschrijving
1.
Klop de eieren los in een kom, dompel de rode mulfilets erin en laat het overtollige ei eruit lekken.
2.
Maal de soepstengels en rol de filets erin.
3.
Maak de aubergines, wortelen en courgettes schoon en snijd ze in blokjes.
4.
Plaats de braadpan met de olie op de kookplaat.
5.
Verhit tot 180°
6.
Dompel de rode mulfilets beetje bij beetje in de olie en laat ze, als ze eenmaal goudbruin zijn, uitlekken op een vel keukenrol.
7.
Bloem de groentes licht en bak ze.
8.
Serveer de rode mulfilets met de groentes warm en breng op smaak met zout.