Tempura is een lichte en smaakvolle Japanse garnituur. Deze nieuwe bereidingswijze verrijkt beide gastronomische culturen: de garnalen worden op een ongewone manier samengebracht en de courgettebloemen worden klaargemaakt in een ander beslag dan gewoonlijk
Ingrediënten
- Garnalenstaarten 12
- Pompoenbloemen 12
- Ei 1 eidooier
- Bloem type 00 80 g
- Water 80 g
- Ijsblokjes .
- Genoeg arachideolie om in te bakken -
- Zout .
Beschrijving
1.
Klop met een garde een eidooier los, voeg afwisselend het water en de bloem toe tot een zeer glad beslag.
2.
Zet het beslag minstens één uur in de koelkast.
3.
Maak de garnalenstaarten schoon, was ze en verwijder het darmkanaal. Maak de pompoenbloemen schoon door het uiteinde te verwijderen en wikkel de garnalenstaarten erin. Rijg ze op een lange houten spies.
4.
Zet een pan met arachideolie op het vuur en laat sauteren (180°).
5.
Doe de ijsblokjes in het beslag, dompel de garnalen erin en leg ze in de hete olie. Bak tot ze goudbruin zijn.
6.
Laat uitlekken op een stuk keukenrol en serveer met sojasaus.