Vegan gazpacho

  • Kopiëren naar bureaublad
Vegan gazpacho main image
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
20 Minuten
Kooktijd
20 Minuten
Porties
4 personen
Geniet van een heerlijk zomers gerecht met dit gazpacho-recept op basis van licht geblancheerde groenten die zijn afgekoeld in water en ijs om hun kleur en dus al hun energie te behouden.
Vegan gazpacho ingredients
Vegetarisch
Pescotarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Rode biet 200 gram
  • Wortel 100 gram
  • Groene pepers 50 gram
  • Tomaat 200 gram
  • Appelazijn 30 milliliter
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Zout snufje
Vegan gazpacho - video cover

Beschrijving

1. Zet 2 pannetjes water op de inductiekookplaat
2. Voeg een klein beetje zout toe en stel de kookfunctie in
3. Schil de wortels en snijd ze in plakjes
1. Vegan gazpacho - step1
2. Vegan gazpacho - step2
3. Vegan gazpacho - step3
4. Dompel ze in kokend water
5. Snijd de paprika's in reepjes en vervolgens in stukjes en dompel ze in de tweede pan
6. Giet af en breng over naar een kom met water en ijs
4. Vegan gazpacho - step4
5. Vegan gazpacho - step5
6. Vegan gazpacho - step6
7. Herhaal de handeling met de rode biet
8. Snijd de onderkant van de tomaten en dompel ze 1 minuut in het water
9. Giet af en laat in ijswater glijden
7. Vegan gazpacho - step7
8. Vegan gazpacho - step8
9. Vegan gazpacho - step9
10. Eenmaal koud, verwijder de schil
11. Giet de rode biet af en leg deze apart
12. Mix de groenten met de azijn, olie, een snufje zout en 2 ijsblokjes
10. Vegan gazpacho - step10
11. Vegan gazpacho - step11
12. Vegan gazpacho - step12
13. Schik de lagen in de glazen met behulp van een lepel om de kleuren te mengen en serveer
13. Vegan gazpacho - step13
Gerelateerde recepten