Geniet van een heerlijk zomers gerecht met dit gazpacho-recept op basis van licht geblancheerde groenten die zijn afgekoeld in water en ijs om hun kleur en dus al hun energie te behouden.
Ingrediënten
- Rode biet 200 gram
- Wortel 100 gram
- Groene pepers 50 gram
- Tomaat 200 gram
- Appelazijn 30 milliliter
- Olijfolie 4 eetlepels
- Zout snufje
Beschrijving
1.
Zet 2 pannetjes water op de inductiekookplaat
2.
Voeg een klein beetje zout toe en stel de kookfunctie in
3.
Schil de wortels en snijd ze in plakjes
1.
2.
3.
4.
Dompel ze in kokend water
5.
Snijd de paprika's in reepjes en vervolgens in stukjes en dompel ze in de tweede pan
6.
Giet af en breng over naar een kom met water en ijs
4.
5.
6.
7.
Herhaal de handeling met de rode biet
8.
Snijd de onderkant van de tomaten en dompel ze 1 minuut in het water
9.
Giet af en laat in ijswater glijden
7.
8.
9.
10.
Eenmaal koud, verwijder de schil
11.
Giet de rode biet af en leg deze apart
12.
Mix de groenten met de azijn, olie, een snufje zout en 2 ijsblokjes
10.
11.
12.
13.
Schik de lagen in de glazen met behulp van een lepel om de kleuren te mengen en serveer
13.