Ingrediënten
- Boter of margarine 50 g
- Havermout 25 g
- Bloem 55 g
- Suiker 65 g
- Bakpoeder 1 sneufje
- Créme 1 theelepel
- Stroop 3-4 theelepels
- Bak papier -
Beschrijving
1.
Smelt de boter in een afgedekte magnetronbestendige schaal op 350 W gedurende 1½ tot 2 minuten. Voeg de overige ingrediënten toe en roer voorzichtig, totdat er glad beslag ontstaat.
2.
Knip 3 cirkels uit een vel bakpapier, met dezelfde diameter als de crisp® plaat.
3.
Verdeel het mengsel in 3 gelijke porties en maak 6 ballen per portie. Leg het bakpapier op de crisp® plaat en verdeel de 6 ballen daarop. Bak met de crisp® functie gedurende 3-4 minuten, tot ze een lichtbruine kleur krijgen.
4.
Verwijder het papier met de koekjes uit de crisp® plaat en laat ze afkoelen op een vlakke ondergrond.
5.
Herhaal dit voor de tweede en derde partij koekjes op dezelfde manier, maar verminder de baktijd met 1 minuut.