Een typisch kerstrecept, bereid in jouw Whirlpool oven om te delen met jouw familie en vrienden. Profiteer van de Whirlpool Multisense-sonde: je hoeft je geen zorgen te maken over de kooktijd en temperatuur, zodat je kunt genieten van het koken.
Ingrediënten
- Runderfilet 800 gram
- Gemengde champignons 300 gram
- Peterselie 1 bosje
- Bloem 3 eetlepels
- Bladerdeeg 400 gram
- Ei 1
- Maanzaad 1 lepel
- Roze peper 1 theelepel
- Zout
Beschrijving
1.
Snijd de ossenhaas in plakjes van 1 vinger dik en leg ze in een kom.
2.
Voeg de in partjes gesneden champignons toe.
3.
Bestrooi met bloem, roze peper en een snufje zout.
2.
3.
4.
Voeg grof gehakte peterselie toe.
5.
Rol het bladerdeeg uit en bekleed een ovenschaal.
6.
Verdeel het mengsel van vlees en champignons over het bladerdeeg.
4.
5.
7.
Bedek het oppervlak met het resterende bladerdeeg.
8.
Bestrijk dit met losgeklopt ei en bestrooi het met maanzaad.
9.
Bak en steek de sonde in het midden van het mengsel.
8.
9.
10.
Selecteer in de automatische ovenfuncties de categorie "braadstuk", vervolgens "rundvlees" en de "bruiningsgraad" (medium). De kooktijd en temperatuur worden automatisch berekend.
11.
Druk op start.
12.
Eenmaal gaar, verwijder de sonde en haal de taart uit de oven en serveer in partjes.
12.