Een klassieker uit de Indonesische keuken, opnieuw bekeken en lichter gemaakt in mediterrane stijl.
Ingrediënten
- Biologische kipfilet 400 gram
- Amandelmeel 100 gram
- Pindakaas 2 lepels
- Sojasaus 2 lepels
- Sjalot 2
- Limoen 1
- Zeezout een snufje
- Bamboe spiesjes 8
- Zonnebloemolie 4 lepels
Beschrijving
1.
Snijd de kip in lange dunne reepjes
2.
Rijg de kipreepjes op de stokjes
3.
Giet het amandelmeel in een kom
1.
2.
3.
4.
Voeg de pindakaas en sojasaus toe
5.
Snijd de sjalot fijn en voeg deze toe aan het mengsel
6.
Bestrijk de spiesjes met een lepel met de amandel-pindacrème
4.
5.
6.
7.
Leg de spiesjes op de speciale Crisp Fry-plaat in de magnetron
8.
Plaats de plaat in de holte
9.
Stel de Crisp Fry-functie in, voer het gewicht in en druk op Start om te beginnen met koken
7.
8.
9.
10.
Klop ondertussen het limoensap met de olie en het zout los
11.
Wanneer ze gaar zijn, verwijder je de spiesjes
12.
Serveer met een beetje zeezout en limoensaus
10.
11.
12.