Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté

  • Kopiëren naar bureaublad
Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté main image
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
10 Minuten
Kooktijd
12 Minuten
Porties
4 personen
Een klassieker uit de Indonesische keuken, opnieuw bekeken en lichter gemaakt in mediterrane stijl.
Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté ingredients
Omnivoor

Ingrediënten

  • Biologische kipfilet 400 gram
  • Amandelmeel 100 gram
  • Pindakaas 2 lepels
  • Sojasaus 2 lepels
  • Sjalot 2
  • Limoen 1
  • Zeezout een snufje
  • Bamboe spiesjes 8
  • Zonnebloemolie 4 lepels
Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - video cover

Beschrijving

1. Snijd de kip in lange dunne reepjes
2. Rijg de kipreepjes op de stokjes
3. Giet het amandelmeel in een kom
1. Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step1
2. Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step2
3. Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step3
4. Voeg de pindakaas en sojasaus toe
5. Snijd de sjalot fijn en voeg deze toe aan het mengsel
6. Bestrijk de spiesjes met een lepel met de amandel-pindacrème
4. Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step4
5. Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step5
6. Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step6
7. Leg de spiesjes op de speciale Crisp Fry-plaat in de magnetron
8. Plaats de plaat in de holte
9. Stel de Crisp Fry-functie in, voer het gewicht in en druk op Start om te beginnen met koken
7. Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step7
8. Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step8
9. Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step9
10. Klop ondertussen het limoensap met de olie en het zout los
11. Wanneer ze gaar zijn, verwijder je de spiesjes
12. Serveer met een beetje zeezout en limoensaus
10. Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step10
11. Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step11
12. Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step12
Gerelateerde recepten