Recept gecreëerd door
Denise en Mirella
Een heerlijk luxe variant op Sylvia's Hippe Groenten die perfect is voor het avondeten! Seizoensgroenten verstopt onder een laagje bladerdeeg. Heerlijk gekruid en een gezonde keuze, wat wil je nog meer!
Ingrediënten
- Pompoen 1
- Pastinaak 1
- Zoete aardappel 1
- Winterpeen 2
- Courgette 1/2
- Ei 1
- Crème fraîche 200 g
- Kip 350 g
- Bladerdeeg 1 pakje
- Knoflook 3 teentjes
- Rozemarijn -
- Oregano -
- Komijnzaad -
- Peper en zout -
- Olijfolie -
Beschrijving
1.
Snijd alle groenten in stukken van 1.5cm. Schijfjes, blokjes, partjes: aan jou de keuze!
2.
Mix de groenten in een bak met wat olijfolie en kruiden en leg vervolgens op de Crisp-plaat. Maak de groenten heerlijk knapperig binnen 20 minuten met Crisp. Haal ondertussen bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
3.
Snijd de kip in kleine reepjes en bestrooi deze met peper en zout. Bak de kip kort in de wok, maar niet door en door gaar.
4.
Bestrijk je bakvorm met wat boter en bedek met bladerdeeg. Laat een klein randje van het bladerdeeg uitsteken.
5.
Vul de bodem vervolgens met de helft van de groenten, chorizo, kip nog een laag groenten.
6.
Meng 1 ei met een bakje crème fraiche. Verdeel dit mengsel over de groenten.
7.
Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen en bak het geheel 30 minuten op de Crisp functie tot gaar. Smakelijk!