Gepaneerde aubergines met mediterraanse kruiden

  • Kopiëren naar bureaublad
Gepaneerde aubergines met mediterraanse kruiden main image
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
20 Minuten
Kooktijd
Chef plus: 9 minuten
Supreme Chef: 14,5 minuten
Porties
4 personen
Een elegante, nieuwe versie van de traditionele 'melanzane alla parmigiana', zachtjes klaargemaakt met de CrispFry-functie. Een heerlijk voorgerecht, ook lekker in de zomer, of een lekker groentegerecht als alternatief voor vlees of vis.
Gepaneerde aubergines met mediterraanse kruiden ingredients
Vegetarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Aubergines 300 g
  • Paneermeel 200 g
  • Basilicum 2 blaadjes
  • Zoete paprika 1 lepel
  • Ei 2
  • Tarwebloem 50 g
  • Kerstomaten 100 g
  • Parmigiano reggiano 50 g
  • Extra vierge olijfolie 4 lepels
  • Zout 1 snuifje
  • Witte peper 1 snuifje

Beschrijving

1. Rasp de Parmezaanse kaas en halveer de kerstomaten.
2. Meng de tomaten met de olie, zout en peper en voeg de Parmezaanse kaas toe.
3. Hak de basilicum fijn en doe het in een kom met de paneermeel en paprika, en breng op smaak met olie, zout en peper.
4. Schil de aubergines en snijd ze in rechthoeken van ongeveer 1,5 cm dikte.
5. Dompel de rechthoekige stukken onder in de bloem en dan in het losgeklopte ei.
6. Dompel de stukken dan onder in het paneermeel, druk goed aan zodat de laag blijft plakken en leg op de Crispplaat.
7. Zet de Crispplaat in de microgolfoven, selecteer de CrispFry-functie en stel de kooktijd in op 14 minuten en 30 seconden.
8. Serveer kokend heet met de romige kerstomaatjes en Parmezaanse kaas nadat het gedurende 1 minuut op 750 W in de microgolfoven heeft gestaan.
Gerelateerde recepten