Ingrediënten
- Paddestoelen 250 g
- Boter of margarine 30 g
- Dun gesneden ui 1smal
- Bloem 1 ½ eetlepels
- Melk 250 ml
- Groentebouillon 500 g
- Zout en peper een sneufje
Beschrijving
1.
Laat de boter gedurende 1-2 minuten smelten in een magnetron op 350 W
2.
Voeg de champignons en ui toe, en kook gedurende 8-10 minuten op 750 W; roer halverwege. Voeg de bloem toe en roer nogmaals goed door.
3.
Voeg de bouillon toe, en roer goed door.
4.
Kook op 750 W gedurende 6-7 minuten. Voeg al roerend de melk toe. Kook op 750 W gedurende 3-4 minuten. Meng nogmaals goed door, u kunt het direct serveren.
5.
Extra: Garneer met gehakte verse peterselie en serveer met geroosterd brood.