Recept gecreëerd door
Anne-Marie Otter
In no-time geniet jij van deze hartige snack. Heb jij wel eens zelf je eigen flammkuchen gemaakt? Het geheim van deze flammkuchen zit hem in het deeg. Dat maken we zelf en daarna rol je het super dun uit! Zo dun dat je denkt “komt dit wel goed?”. En dat komt het zeker. Smakelijk alvast!
Ingrediënten
- Tarwebloem 800 g
- Zout 16 g
- Lauwwarm water 500 ml
- Instant gist 2 zakjes
- Witte uiten 6
- Crème fraiche 400 ml
- Pancetta spekblokjes 200 g
- Persillade kruidenmix 2 tl
Beschrijving
1.
Pak je keukenmachine erbij en doe hierin de bloem, zout, gist, en het lauwwarme water en mixen maar. Zorg dat je je deeghaak gebruikt. Laat het deeg zo'n tien minuten draaien tot je een mooi, soepel deeg hebt.
2.
Doe het deeg in een kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat een uur rijzen op kamertemperatuur (tot het deeg zichzelf verdubbeld heeft.)
3.
Snijd ondertussen de uien in ringen en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie tot ze glazig zijn. Strooi er versgemalen peper over en de persillade kruidenmix.
4.
Bebloem je werkblad en haal het deeg uit de kom. Verdeel in twee ballen. Met een keukenroller rol je het deeg uit tot het 5mm dun is. Het moet echt zo dun zijn, anders wordt de korst te dik.
5.
Leg het deeg op je Whirlpool Crispplaat en besmeer met 100 ml crème fraîche. Verdeel de helft van de uien erover en strooi 50 gram Pancetta spekblokjes erop.
6.
Zet de combimagnetron aan en start de Crisp-functie, bak de flammkuchen 8 minuutjes.
7.
Heerlijk happen!