Eieren, aardappelen, kaas, paneermeel: hoewel het vaak als voorgerecht wordt geserveerd, kunnen kroketten ook een volwaardig gerecht zijn. Voeg aroma's van kruiden toe en het wordt een waar genot.
Ingrediënten
- Gekookte aardappelen 500 g
- Paneermeel 150 g
- Parmezaanse kaas 60 g
- Bloem 50 g
- Eieren 2
- Salie Een paar blaadjes
- Tijm Een paar takjes
- Bonenkruid Een paar takjes
- Zout en peper .
- Arachideolie Kleine hoeveelheid om in te bakken
Beschrijving
1.
Pureer de aardappelen terwijl ze nog warm zijn.
2.
Laat eerst afkoelen, voeg dan de bloem en de helft van het paneermeel, de fijngesneden tijm, bonenkruid en salie, een ei, zout, peper en fijngeraspte Parmezaanse kaas toe en meng dit tot een homogeen mengsel.
3.
Maak uw handen nat en neem een beetje gepureerde aardappelen. Kneed het tot een cilinder en haal het eerst door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel zodat alles goed blijft plakken.
4.
Zet de kookplaat op en doe de kroketten in een braadpan met voldoende arachideolie.
5.
Bak op ongeveer 180° tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenrol en serveer warm.