Kneden is een echte stressverlichter, het ontspant de geest en brengt ons terug naar een gezonde lichamelijkheid die het welzijn stimuleert... en uitstekende resultaten in de keuken garandeert.
Ingrediënten
- Volkoren bloem 200 gram
- Bloem 200 gram
- Water 250 ml
- Gedroogde zuurdesem 30 gram
- Kurkuma 1 eetlepel
- Biet 1
- Avocado 1
- Tomaat 2
- Waterkers (of frisse salade) 30 gram
- Extra vierge olijfolie
- Zout
- Peper
Beschrijving
1.
Verkrijg het sap van de rode biet dat je door een zeef moet halen om het eruit te halen, waarbij je de kom opzij laat staan
2.
Doe de helft van de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom
3.
Voeg de kurkuma toe en giet het water
1.
2.
3.
4.
Begin met kneden met behulp van een houten lepel
5.
Voeg de resterende bloem, gist en water toe aan de kom met het bietensap
6.
Sluit af met huishoudfolie en laat rijzen in de oven met de rijsfunctie
4.
5.
6.
7.
Eenmaal gerezen, breng het deeg over in 2 bakvormen
8.
Stel de geventileerde kookfunctie in met stoom en de temperatuur op 190°C
9.
Bak de vormpjes met de broden
7.
8.
9.
10.
Snijd ondertussen de tomaten en de avocado in plakjes, breng op smaak met olie, zout en peper en zet opzij
11.
Eenmaal klaar, haal het brood uit de oven en laat het afkoelen
12.
Snij de broden in vingerdikke plakjes
10.
11.
12.
13.
Vul met avocado, tomaat en sla, afwisselend broden van verschillende kleuren
14.
Snijd in partjes en serveer indien gewenst vergezeld van gemalen avocado
13.
14.