Baba ganoush

  • Kopiëren naar bureaublad
Baba ganoush main image
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
15 Minuten
Kooktijd
25 Minuten
Porties
4 personen
Een eenvoudig ingrediënt als aubergine wordt iets unieks met de juiste combinatie van kruiden en specerijen die verschillende sensaties creëren wanneer je dit eenvoudige maar intrigerende recept proeft
Baba ganoush ingredients
Veganistisch
Vegetarisch
Pescotarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Aubergines 600 g
  • Komijnpoeder 1/2 theelepel
  • Kurkumapoeder 1/2 theelepel
  • Dille 1 bosje
  • Koriander 1 bosje
  • Peterselie 1 bosje
  • Zonnebloemolie 4 eetlepels
  • Geroosterde sesamzaadjes 1 eetlepel
  • Zout
Baba ganoush - video cover

Beschrijving

1. Snijd de aubergines in de lengte in vieren en leg ze op de bakplaat van de combimagnetron.
2. Meng de specerijen in een kom.
3. Bestrijk de aubergines met wat olie en strooi de specerijen erover.
1. Baba ganoush - step1
2. Baba ganoush - step2
3. Baba ganoush - step3
4. Stel de combimagnetron in op 25 minuten, met de turbo heteluchtfunctie op 200°C.
5. Plaats de bakplaat met de aubergines in de combimagnetron en druk op ‘Start’.
6. Hak ondertussen de koriander, dille en peterselie fijn.
4. Baba ganoush - step4
5. Baba ganoush - step5
6. Baba ganoush - step6
7. Haal de gegaarde aubergines uit de combimagnetron en laat ze afkoelen.
8. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
9. Prak het vruchtvlees met een vork tot een korrelige puree.
7. Baba ganoush - step7
8. Baba ganoush - step8
9. Baba ganoush - step9
10. Voeg de fijngehakte kruiden toe en doe alles in een kom.
11. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en serveer met sneetjes brood.
10. Baba ganoush - step10
11. Baba ganoush - step11
Gerelateerde recepten